vrijdag 6 december 2013

Erica en haar belevenissen met  MOED DOET GOED
Avond 7

Moed: De regie over mijn leven

Een geweldige start van de avond: één van de deelnemers had veel moed gevonden om een uitdaging aan te gaan, en een langgekoesterde wens te vervullen. Geen uitwegen zoeken, maar gaan voor wat ze écht heel graag wilde doen. Inspirerend voorbeeld voor ons allemaal! En… was zojuist geslaagd!  Dus naast de heerlijke sinterklaasmuffins werd er ook taart getrakteerd. Applaus!
Na het lekkers toch vlug aan ‘t werk! Want… langzaam begint het einde van deze cursus toch al weer in zicht te komen. Help!! Hoe moed/t  dat nu? Ik ben nog helemaal niet zo ver! Mijn oudste zou zeggen: pijnlijk momentje…. Voor Catharina is het hét moment  om ons hier op te wijzen, want cursus doen is leuk, maar wát willen we nu met ons leven?

We beginnen met het voorlezen van de bemoedigende brieven aan onszelf, en ze zijn prachtig en ontroerend. Maar ik zit er niet zo lekker bij. Ik was laat, dat vind ik vervelend. En ik was laat omdat ik de thuissituatie in een grote staat van ruzie van iedereen met iedereen achterliet…. (Pijnlijk momentje!) En, ondanks de ontspanning kan ik de hele fijne lieve brief die ik mijzelf schreef, over de mooie en fijne mens die ik ben, op dat moment niet uit mijn mond krijgen. Hoefde ook niet en het geeft ook niet. Ik lees mijn brief straks nog eens fijn door!
Een deelnemer vertelt hoe hij iedere dag zichzelf “tracteert” op een edelsteen uit eigen schatkist... Zichzelf zo elke dag een cadeautje geeft. Wat een inspirerend voorbeeld. Mijn kistje staat mooi te zijn op de vensterbank… Ik wil óók! Ik ga zo ook een steentje pakken!

Thema van deze avond is opnieuw: wat is je doel? Wie ben ik en hoe wil ik zijn? We gaan op nieuw aan de slag met onze doelzinnen. Nu niet gericht op een bepaalde situatie, maar op onszelf, wie we zijn, welke mooie eigenschappen wij vooral gebruiken en hoe we daarmee in de wereld staan. Een zin om uit ons hoofd te leren. Om te weten. En te gebruiken als we het even “kwijt” zijn, en eigenlijk niet meer doen wat we eigenlijk willen…
We schrijven zinnen, oefenen en lezen het voor aan elkaar. Wat een prachtige zinnen zitten er meteen al bij! Uit de zinnen wordt direct voelbaar, waar die persoon voor staat, wat belangrijk is voor hem of haar. Zó mooi om te worden. Ik maak een beginnetje. Deze week aan sleutelen. Voelen of het klopt. En dan uit mijn hoofd leren. Om te wéten, dat het zo is:
Ik ben Erica, de Echte!
Ik ben blij en lief, ik ben puur en creatief!
Hierdoor sta ik bemoedigend in het leven en maak zo ons thuis tot een warme plek voor ons gezin én de wereld om ons heen!

Hallo lezer(es),
MOED DOET GOED  
De eerste 2 avonden worden gegeven op 11 en 18 december 2013 op het Kandinsky-college in Nijmegen. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met bemoediging. Deze avonden zijn voor iedereen; met en zonder kinderen. goed voor je persoonlijke ontwikkeling. 2 avonden voor slechts 45 euro. Opgeven via de mail: catharinah@gmail.com of bel me; 0650608322. Nog enkele plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten