maandag 31 januari 2011

AGENDA VOOR TRAININGEN

De agenda voor het komende half jaar ziet er zo uit:

Relatietraining  WAAR WACHT JE NOG OP?
Start op 7 maart, 8x op de maandagochtend.

Het blijkt dat er nog een taboe rust op relatie en training. Een gevoel van; ‘dat bespreek je niet eventjes, het is al ingewikkeld genoeg of liever geen aandacht aan besteden, het is maar zo zoals het is'. Ik heb gemerkt hoe groot de winst is van het bewust worden van een aantal zaken omtrent onze liefdesrelatie. Zie het gewoon als scholing;
Ik leerde o.a. 
* Het effect van mijn eigen (bemoedigend en ontmoedigend) gedrag.
* Bewustworden van mijn gerichtheid op dat wat niet goed gaat.
* Waarom bepaalde dingen in de relatie voor mij belangrijk zijn maar voor mijn partner helemaal niet.
* Over gevoelens en waar ze vandaan komen.
* Luisteren en de veranderende kracht van bemoediging.

We leren heel veel, we scholen ons voor alles, maar de liefde; het lijkt wel of we een relatie maar een beetje moeten ondervinden en ondergaan. Maar dat hoeft niet, er valt wat te leren, jij kunt iets doen waardoor dingen beter lopen en je meer plezier zal beleven aan je relatie. Je kunt ook in je eentje al heel veel bereiken met deze realistische en bemoedigende training. In 8 weken een andere kijk op je relatie, beter omgaan met je partner en meer plezier samen.

Daarom hoef je niet samen te komen, want als de een zijn/haar gedrag verandert, verandert de relatie. Het gaat vaak om kleine dingen die een relatie vertroebelen en het zijn ook de kleine dingen die grote veranderingen tot stand brengen. Waarom wachten, juist als je nog de energie hebt om te investeren is werken aan je relatie gewoon gezond, leuk en niet eng.
Dus WAAR WACHT JE NOG OP?
 
Maandagochtend 7 maart 2011  
Het Perron, Egelantierstraat 130 in Amsterdam. www.het perron.nl
Max 8 deelnemers. 195 euro exl. boekje.
Alle Encouraging-Trainingen zijn zo ingericht dat ze veilig zijn, praktisch, helder geformu-leerd en het is aan jou wat je ermee doet. Er is een ontspannen sfeer en we lachen er ook bij.
Een goed begin van 2011. WAAR WACHT JE NOG OP?  Maandagochtend 7 maart  09.15-11.15


Basistraining MOED DOET GOED
8 x op de Volksuniversiteit in Amsterdam
Start  maandagavond 7 februari. www.vua-ams.nl


Opvoedtraining NU ANDERS
8x avondtraining op de Singel 46
Start woensdagavond 30 maart. Meld je alvast aan.

MOODWALKS
Een uur lopen, ik luister naar je!
40 euro per uur.  (3x voor 100 euro)

LAAT ZIEN WIE JE BENT
Workshop over 'je eigen merk', zelfvertrouwen en kracht
1x op zaterdag 16 april van 10.00-16.00  
Kijk op www.vua-ams.nl  mens en maatschappij.

Ik geef ook lezingen en workshops over De kracht van bemoediging thuis en in de klas, maar wel altijd persoonlijk, met de nodige humor en relativering. Ik ben actief begonnen met bemoediging binnen het onderwijs. Ik geef de workshop 'Succes op school' en ben erg enthousiast voor het werk met leerkrachten.  Dinsdagavond 25 januari gaf ik een spetterende lezing op het Kandinsky-college in Nijmegen. Binnenkort beelden hiervan op mijn site.
In het dagelijks contact met kinderen valt zoveel te doen met bemoediging, denk bijvoorbeeld maar eens aan het accent verleggen van fouten naar kansen, leren om de nadruk te leggen op de kwaliteiten en vaardigheden van ieder kind en kinderen leren met elkaar om te gaan op basis van gelijkwaardigheid door o.a. het invoeren van de klassenvergadering.
Zelf zijn we als volwassenen een voorbeeld voor de kinderen en het is goed om daarvan steeds weer opnieuw bewust te zijn.

Wil jezelf trainer worden, ook dat kan; http://www.encouragingtraining.nl/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten