vrijdag 18 oktober 2013

Erica en haar belevenissen met MOED DOET GOED. 

Avond 3

Moed: Mijn schatkist!!!


Deze avond was de laatste van de drie bijeenkomsten die zouden gaan over jezelf bemoedigen...  Jammer!!!  Het had voor mij nog wel even mogen duren…..
De avond was wel weer héél erg leuk: We vertellen elkaar over onze doelen, en Catharina spoort ons aan om nog wat verder te denken, en onze doelen zó te kiezen dat we er écht blij van gaan worden…. Een stapje verder gaan….

In ons boek had ik al gelezen over een oefening “jezelf bemoedigen”, waarin je elkaar vertelt waar je goed in bent, wat je van jezelf waardeert, wat je blij maakt over jezelf…. Je moet het opschrijven, we raden bij wie het past… en dan wordt het diegene ook nog eens gezegd. Dat leek mij dus helemaal niks toen ik t las… Echter, toen we deze oefening deden, was het heel erg leuk! De ruimte werd voor mijn gevoel in no-time gevuld met positieve, blije energie. Allemaal mooie mensen met prachtige eigenschappen!!! Hoe mooi is het, om mensen zo te zien (en hoe vaak gebeurt dat niet, in ons dagelijks leven…)

Over drie weken gaan we verder en voor in die tussentijd krijgen we een prachtige opdracht mee: ons eigen schatkistje maken, met daarin 20 “edelstenen”  voor (of beter gezegd ván…) onszelf: briefjes waarop iets goeds staat over onszelf, wat we zelf positief waarderen, of waar we in geloven dat we het zijn (ook als dat er nu in ons huidige dagelijkse leven niet altijd zo uitkomt…) . Catharina moedigt ons aan hier zo snel mogelijk mee te beginnen: want dan hebben we er zo lang mogelijk plezier van! Niet alleen gaan we voor onszelf een schatkist met edelstenen maken, we gaan vervolgens onze schat ook elke dag openmaken en een paar edelstenen bekijken…

De volgende ochtend is gelukkig mijn vaste “crea”-ochtend: de ochtend in de week dat ik de boel de boel laat en lekker ga zitten knutselen, en dingen maken die ik mooi vind... Ik kan dus meteen aan de slag! En gaandeweg word ik alsmaar blijer met wat ik doe! 
Als eerste pak ik mooi, roze, handgeschept papier. Dat komt van een favoriete en dierbare plek van mij: De Bonte Belevenis op Texel. Ik heb het daar jaren geleden gekocht en bewaard om ooit eens cadeau te doen…”. Nu geef ik het dus eindelijk cadeau…. Aan mijzelf! 
Ik scheur er 20 kleine vierkantjes van en rol die op. Dat zijn mijn “contractjes” met mijzelf: daar staat op wíe ik ben, wát ik ben…


Op zolder vind ik een klein doosje. Het is een oud vierkant metalen sigarendoosje, dat ik als kind heb ik het van mijn opa heb gekregen. Ik beplak de binnenkant ervan met een donkerrode velour-achtige stof. Het is een restje van de gordijnen, die staan voor de warmte in onze huiskamer.  Ik breng snel de kids weg en zet mij achter de  naaimachine. Van dezelfde stof naai ik een plat kussentje, met daarop rode en blauwe stukjes velour en een stukje witte “schapenstof”. Ook dat staat voor Texel, het zijn restjes van de kabouter die ik voor Jongste heb gemaakt. Ik pluk de lavendelzaadjes uit mijn kruidentuintje. (Als kind was ik altijd al bezig als een klein kruidenheksje….). Ik vul het zakje met de verse lavendel en naai het dicht. Het kussentje  geurt zalig naar lavendel. Het hele kistje ook. Van onze nr. 3 is lavendel ook de meest favoriete geur als t gaat om olie voor in bad of een fijne massage voor het slapen gaan……
Tenslotte beplak ik het kistje met PiP-papier. Van PiP wordt ik blij. Het is ons beddengoed dat de slaapkamer opvrolijkt en warm en romantisch maakt. PiP in ons huis staat voor mama, voor mij. Een ook mijn bemoedigingschrift is een PiP-schrift. Bovenop het kistje plak ik nog een hart met mijn naam erop.. Klaar! 

Ik ben erg gelukkig met mijn kistje, ik kon er veel van mijzelf in kwijt en ik vond ook veel van mijzelf er in terug!  Blij met mijn schat, blij met mijzelf!!!

NOTE: Erica van der Heijden deed eerder de opvoedcursus ZO KAN HET OOK, de relatiecursus WAAR WACHT JE NOG OP? en wil nu ook weten wat er te halen valt in de basiscurus MOED DOET GOED. Ik vind het geweldig dat ze haar belevenissen wil delen op mijn blog. Veel plezier en wie weet doe jij een volgende keer ook mee aan een van de encouragingtrainingen bij jou in de buurt.1 opmerking:

 1. He erica, hier je trouwe fan!
  Volgens mij was dit nu eens zo'n typisch geval van HELEMAAAAAL LOS GAAAAN.
  Mooi om te lezen! tot ergens weer rond de Regenboog.
  liefs
  Anneke

  BeantwoordenVerwijderen